Vučić: Nova vlada za 10 do 15 dana

Bujanovac, 15. april 2024. Nova Vlada Srbije biće izabrana za 10 do 15 dana, najavio je u ponedeljak predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Osnovni cilj nove vlade biće zaštita vitalnih nacionalnih i državnih interesa i da će ostati na slobodarskom kursu, kaže on.

Vučić je rekao da očekuje formiranje Vlade pre majskih praznika i da se sa novom vladom dočeka veliki sabor sa Republikom Srpskom.

-Da dočekamo vaskršnje praznike i veliki sabor sa Republikom Srpskom, sa novom vladom to bi imalo smisla – rekao je Vučić za RTS.

Po njegovim rečima, može da bude manjih pomeranja, ali da se nada da poslanici neće da se ljute ako budu morali da rade za prvomajske praznike.

Rekao je i da je bio zadovoljan funkcionisanjem stare vlade, ali da nekih promena mora da bude i da za to treba da se pita mandatar.

-Verujem da će biti novih ministara, biće nekih koji su bili tu, biće novih raspodela, ali verujem da će biti jedna dodatna i nova energija. Ja sam zadovoljan radom prethodne vlade, mnogo toga je dobrog učinjeno, ali uvek je neka promena i nešto nove krvi dobro za novu energiju i verujem da će toga biti – rekao je Vučić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *