Bujanovački virtuozi klarinetom i gitarom pokorili Beograd i Niš

Piše: I. Jovanović

Mateja navikao na nagrade

Bujanovac, 16. april 2024.- Srđan Isenović i Aleksa Stojanović, učenici drugog razreda Muzičke škole u Bujanovcu, osvojili su prve nagrade na Republičkom takmičenju u sviranju klarineta, a Mateja Trajković, učenik petog razreda, prvi je na gitarskom festivalu „Naissus Guitar Festival“.

Republičko takmičenje u sviranju klarineta održano je u ponedeljak u Muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu.

Srđan Isenović se takmičio u pretkategoriji i u konkurenciji 8 takmičara osvojio je prvu nagradu (Laureat) sa 100 poena, dok se Aleksa Stojanović takmičio u prvoj kategoriji i u izuzetno jakoj konkurenciji 68 takmičara osvojio prvu nagradu sa 96,17 poena – kaže za Bujanovačke nastavnik klarineta Nikola Stojković

Srđanu i Aleksi su ovo, kako kaže, prva takmičenja i prve osvojene nagrade.

-Prezadovoljan sam, oni su talentovani i uporni i za kratko vreme su mnogo postigli. Tek su drugi razred, a već su među prvima u Srbiji, što je veliki uspeh za samu školu i grad, a i za mene kao njihovog nastavnika – dodaje Stojković.

Prvu nagradu, u konkurenciji 25 takmičara, osvojio je i mladi gitarista Mateja Trajković iz Bujanovca na tradicionalnom festivalu gitare „Naissus Guitar Festival“ održanom u subotu u Nišu.

Bujanovački virtuozi Aleksa, Mateja i Ljubiša zablistali na Beogradskom festivalu harmonike i pokupili sve moguće nagrade

-Mateja je pre svega talentovan, vredan i sposoban. Lepo se spremao za takmičenje, a kao njegov najveći kvalitet izdvojio bih staloženost i smirenost koju poseduje jer, iako kaže da ima tremu pred samo takmičenje, to se nikad ne vidi, a to ne uspeva svakom – kaže ponosno Matejin nastavnik gitare, Luka Aranđelović i dodaje da na kom god takmičenju da su se pojavili osvojili su neku nagradu.

Prvo pa muško: Aleksa i Srđan

O Mateji i njegovim uspesima pisali smo mnogo puta do sada. On je na prošlogodišnjem takmičenju Medijana Guitar Fest u Nišu takođe bio prvi. Iza sebe ima još jednu prvu nagradu i nekoliko drugih, među kojima je i nagrada na 66. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Bačkoj Palanci.

Aleksa i Srđan sa nastavnicima

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *