Još jedan protest zbog deponije u četvrtak u Bujanovcu

Bujanovac, 16. april 2024. – Još jedan skup građana zbog požara na deponiji biće održan u četvrtak (18. april) na platou ispred Doma kulture u Bujanovcu. Početak je zakazan za 10 sati, a formalni organizator je Lovačko udruženje „Soko“ iz sela Klenike, koje je danas policiju u Bujanovcu obavestilo o ovom događaju.

Iz ovog udruženja navode da Komunalac bespravno odlaže smeće na privatnoj parceli koja uopšte nije ni predviđena za tu namenu, bez potrebnih dozvola i mimo propisa.

Kako je planirano, zbog zagađenja životne sredine i izazivanja opšte opasnosti, predsedniku opštine Bujanovac predaće protestno pismo sa zahtevom da se ovaj problem trajno reši. Organizatori takođe traže da i tužilaštvo ispita okolnosti paljenja deponije.

Građani protiv deponije: „Neka još više gori dok se ovaj narod ne rasvesti“ (Video: Labadaba)

Očekuju da na skup dođe pedesetak građana, a nisu planirani nikakvi govori.

Građani Bujanovca i okoline su prošlog četvrtka (11. april) podneli Opštini peticiju za saniranje požara na deponiji, o čemu su Bujanovačke pšisale.

Nakon toga hitno je zasedao lokalni Štab za vanredne situacije, a glavne mere koje je doneo su gašenje požara i uvođenje dežurstva na deponiji.

Posle tri dana Opština ima rešenje: Komunalac da ugasi požar na deponiji i da dežura




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *