Registracija trotineta 2.100 dinara, kazna kao dva nova

Bujanovac, 16. april 2024. – Rok za registraciju trotineta ističe 15. juna, a oni koji to ne urade treba da znaju da je kazna za vožnju neregistrovanog vozila i do 120.000 dinara, dok je kazna za vožnju bez zaštitne opreme i vožnju po trotoaru 10.000 dinara. Registracija trotineta košta 2.100 dinara.

Trotineti se razlikuju po težini, jačini motora i nosivosti. Prema zakonu, od 15. juna samo određeni će smeti na ulicu.

„Sa najvećom brzinom do 25 kilometara na čas, masa praznog do 35 kilograma, snaga 0,6 kilovata, odnosno 600 vati“, objašnjava za RTS Milan Milojević, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

.Mnogi električni trotineti, međutim, uvezeni su ili preprodavani, pa te dokumentacije nema. U tom slučaju vlasnici će morati da se obrate prodavcima ili da odu na tehnički pregled u ovlašćeni servis kako bi se utvrdila jačina motora.

I jedni i drugi plaćaju godišnju registraciju 2.100 dinara.

„Zahtev se može podneti na preko 150 mesta u Srbiji, u 80 gradova i opština. Agencija je formirala i kol-centar za sve one koji imaju pitanja oko registracije ili prijavljivanja dokumentacije“, kaže Milojević.

Informacije o registraciji dostupne su na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja.
3 thoughts on “Registracija trotineta 2.100 dinara, kazna kao dva nova

  1. Uroš

    Kako se SNS sekta sa svojim vrhovnim vođom doseti da na novi način opljačka građane. Na sve živo nas pljačkaju, kroz gorivo, kroz hranu, preko struje, kroz registraciju vozila…ne postoji mera. Jedini način da se sekta uništi je građanska neposlušnost, a onda kompletna zaplena imovine svima koji su oštetili ovaj narod i državu od 1990 godine do danas.

    Reply
  2. Nenad

    Ne treba registrovati trotinete, radi se o beskurpuloznoj pljački građana, 450.000 puta 2.100,00. Bolje ih je baciti u đubre👎

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *