Ljiljana, poreklom iz bujanovačke opštine, poklonila manastiru Prohor Pčinjski svoju imovinu

Bujanovac, 19. april 2024. (foto Eparhija) – Ljiljana Antić-Ranđelović iz Paraćina poklonila je manastiru Prepodobnog Prohora Pčinjskog od Bujanovca svoju imovinu (jedan hektar i sedamdeset ara, koju je nasledila od roditelja Trifuna i Anke Antić iz sela Gornji Starac. Oni su se preselili u Paraćin još 1966. godine.

Potpisivanje Ugovora o darivanju imanja obavljeno je u manastiru Svetog Prohora gde je Njegovo Preosveštenstvo episkop vranjski g. Pahomije u ime manastira kao zakonski zastupnik potpisao ugovor, saopšteno je iz Eparhije vranjske.

Nakon potpisivanja Ugovara, epikop Pahomije zahvalio se je darodavcima istakavši da je ovo prvi poklon manastiru u poslednje tri decenije, i da porodica Antić daje dobar primer na koji možemo da se ugledamo, kao što su to činili naši preci koji su gradili, obnavljali ovaj sveti manastir koji postoji više od devet i po vekova.

U znak zahvalnosti za učinjeno dobro delo manastiru, episkop Pahomije dodelio je gospođi Ljiljani Antić-Ranđelović Arhijerejsku gramatu i ikonu Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

Po završetku radnog dela u manastirskoj trpezariji upriličena je trpeza ljubavi.

U popodnevnim časovima, episkop Pahomije posetio je selo Gornji Starac i obišao je imanje koje je darivano manastiru, a na grobovima predaka i srodnika porodice Antić odslužio pomen.
2 thoughts on “Ljiljana, poreklom iz bujanovačke opštine, poklonila manastiru Prohor Pčinjski svoju imovinu

 1. Врање

  Па Пахомије. сестрић нек краде црквену имовину, а Пахомије се захвалио и рекао да треба људи да се угледају на Љиљану.
  После свих дешавања, људи ма се не мили ни црква, а камоли поклони, док се он башкари у изобиљу после свега.
  Да ли има неки закон који треба да се позабави овим незаменљивим епископом.
  Да ли постоји о за њега законски оквир рада, и одлазак у пензију ?
  Народ га не воли!!!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *