Porodilja preminula u vranjskoj bolnici

Bujanovac, 20. april 2024. Žena stara 37 godina iz okoline Preševa preminula je u sredu, 17. aprila tokom porođaja u Zdravstvenom centru Vranje. Iz ove ustane kažu da su preduzeli sve mere iz njihove nadležnosti, a iz Višeg javnog tužilaštva Vranje da nisu obavestili ni policiju, niti Tužilaštvo. Beba je preživela.

Iz zdravstvene ustanove kažu da je urađena unutrašnja kontrola, klinička obudukcija i da očekuju rezultate, kao i to da su obavestili Ministarstvo zdravlja o nesrećnom slučaju, prenose Južne vesti.

Zbog toga je, prema rečima direktora ZC Vranje Saše Đorđevića najavljen i dolazak inspekcije u ponedeljak, 22. aprila.

Iz Višeg javnog tužilaštva Vranja potvrđuju da je 37-godišnja žena preminula tokom porođaja, ali napominju da Zdravstveni centar to nije prijavio.

-Niko iz Zdravstvenog centra nije obavestio ni nas niti policiju. Mi smo na osnovu informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, zatražili proveru tih navoda, što je, nažalost i potvrđeno – kažu iz Tužilaštva.

Kako je saopšteno, beba je preživela porođaj, a iz Tužilaštva kažu da trenutno policija prikuplja sve potrebne dokaze kako bi utvrdili šta se tačno dogodilo.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *