Aleksa Zlatković apsolutni pobednik, prve nagrade za Aleksu Pešića i Ljubišu Kurtića na takmičenju „Viva harmonika“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. april 2024. – Aleksa Zlatković, učenik drugog razreda Muzičke škole u Bujanovcu, apsolutni je pobednik Međunarodnog takmičenja harmonikaša „Viva harmonika“, održanog u subotu u Aleksincu. Pored njega, prve nagrade u svojim kategorijama odneli su i Aleksa Pešić, učenik petog razreda i Ljubiša Kurtić, učenik trećeg razreda.

Aleksa Zlatković

Aleksa Zlatković je Lauerat u svojoj kategoriji i proglašen je za apsolutnog pobednika na celom takmičenju, odnosno za pobednika učenika i srednjih i nižih škola, kao i studenata. Dobio je pehar za svoju kategoriju, ali dobiće i poseban pehar fabrike harmonika Piggini iz Italije – kaže za naš portal nastavnik harmonike u bujanovačkoj Muzičkoj školi, Miloš Stoimenov

Aleksa Pešić

Po ko zna koji put, dodaje Stoimenov, harmonikaši su se predstavili u najboljem svetlu.

-Fenomenalno su svirali, oduševili su i publiku, i žiri, i profesore, svi su im čestitali – kaže Stoimenov.

O izuzetnim uspesima mladih bujanovačkih harmonikaša Bujanovačke su do sada mnogo puta pisale. Pre samo dve nedelje Aleksa Zlatković, Mateja Spasić i Ljubiša Kurtić osvojili su tri prve nagrade na Beogradskom festivalu harmonike.

Ljubiša Kurtić

 

Podsetimo, Aleksa Zlatković je u novembru prošle godine osvojio drugo mesto na Svetskom trofeju harmonikaša, koje je okupilo najbolje mlade harmonikaše iz preko 50 zemalja, a u maju mesecu je osvojio prvo mesto na 46. Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Puli.

Pored toga, Aleksa Zlatković i Aleksa Pešić osvojili su prvu i drugu nagradu na Republičkom takmičenju harmonikaša održanom u martu prošle godine u Beogradu.

Takođe, u martu prošle godine Aleksa Zlatković, Mateja Spasić i Aleksa Pešić oduševili su sve na Beogradskom festivalu harmonike i osvojili prve nagrade, medalje i pehar, a pre toga, takođe prve nagrade, osvojili su na 21. Međunarodnom festivalu u Ubu.

Bujanovački virtuozi Aleksa, Mateja i Ljubiša zablistali na Beogradskom festivalu harmonike i pokupili sve moguće nagrade

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *