Unija lokalnih privrednika ozvaničila saradnju sa Albanijom

Bujanovac, 23. april 2024. Memorandum o saradnji između Unije privrednika Preševa, Bujanovca i Medveđe, Saveta za agrobiznis Albanije i Privredne komore Tirane potpisan je u ponedeljak u Preševu.

Pored predstavnika pobrojanih udruženja potpisivanju memoranduma prisustvovali su i ambasador Albanije u Beogradu Bardil Canaj i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca NSA) Nevzad Lutfiu.

Canaj je poručio da je ovim memorandumom označeno drugo važno poglavlje za Dolinu, kako Albanci nazivaju područje Bujanovca, Preševa i Medveđe,  posle obezbeđivanja studentskih stipendija.

-Ovaj memorandum otvara vrata u raznim oblastima, posebno za mlađe generacije. Nadam se da ovde nećemo stati i nadam se da ovo neće ostati samo slovo na papiru”, rekao je albanski diplomata.

Predsednika NSA Nevzad Lutfiu poručio je da je prisustvo Albanije u Dolini je neophodno, od vitalnog značaja da i svakim danom raste.

-Kontinuitet našeg života na ovim prostorima zavisi od saradnje sa Albanijom i Kosovom. Srećom, i ovaj dan signalizira da nismo bez podrške – rekao je šef NSA.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *