Igor Rakočević i Pero Antić ponovo u dresovima i patikama, i to u Bujanovcu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 24. april 2024. -Proslavljeni košarkaši Crvene Zvezde i brojnih evropskih klubova, koji su igrali i u NBA, Pero Antić i Igor Rakočević, ponovo će obući dresove i patike, i to u Bujanovcu!

Na humanitarnoj utakmici, koja će biti odigrana u okviru 12. Medjunarodnog mini basket festivala “Sačuvajmo decu” u Bujanovcu, između OKK Play 017  i Vardara iz Skoplja, za domaći tim igraće proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočevic i njegov sin, dok će za ekipu Vardara igrati nekadašnji NBA igrač i reprezentativac Makedonije Pero Antic sa svojim sinom.

Sav prilog sa utakmice biće uplaćen na račun nekadašnjeg člana OKK Play 017, kako bi uspešno nastavio lečenje u inostranstvu.

Centralni događaj drugog dana je humanitarna utakmica između prve ekipe OKK Play 017 i Vardara iz Skoplja, koja počinje u 18:30, a na kojoj će uzeti učešće proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočevic i njegov sin Ivan na strani domaćih, kao i nekadašnji NBA igrač i reprezentativac Makedonije, a sada predsednik Košarkaske federacije Severne Makedonije, Pero Antic sa svojim sinom Lukom na strani gostujućih igrača, – kaže za Bujanovačke osnivač i trener OKK Play 017 Nenad Stajić
[/quote]

Festival će trajati tri dana, od 10. do 12. maja, a klubovi su od utorka počeli da prijavljuju svoje ekipe i prijavljivanje će trajati najkasnije do 3. maja.

Bujanovačke medijski sponzor Mini basket festivala “Sačuvajmo decu”

Prvog dana, 10. maja, biće promocija Mini basket festivala na trgu Karađorđa Petrovića u Bujanovcu od 11  do 12 časova, gde će naši najmlađi članovi, zajedno sa decom iz vrtića „Naša radost“ imati jedan pokazni trening koji će održati predsednik Mini basket udruženja Srbije Rade Georgijevski, dodaje Stajić

Istog dana, od 13 časova, u okviru projekta „Košarka kao deo zajednice“, održaće se turnir za dečake rođene 2009. godine i mlađe u Sportskoj hali „Mladost“ u Bujanovcu.

-Na tom turniru učestvovaće bujanovačke ekipe Play 017 i Elita, zatim Panteri iz Vranja, ŽSK iz Vlasotinca i Kuršumlija iz Kuršumlije – kaže Stajić.

Drugog dana festivala, od 12 časova, u okviru istog projekta održaće se turnir za devojčice rođene 2009. godine i mlađe. Učestvovaće basketašice Play 017 i Elite iz Bujanovca, Panteri iz Vranja, Morava 021 iz Vladičinog Hana i Sveta Ana iz Kuršumlije.

-Ulazak u halu biće dobrovoljni prilog. Kutija će stajati u holu hale i svi koji žele da uđu moći će da daju svoj dobrovoljni prilog, namenjen nekadašjem članu našeg kluba kome je potreban novac za lečenje u inostranstvu – dodaje Stajić.

Poslednji dan festivala, nedelja, rezervisan je za takmičarski deo koji počinje od 9 časova.

-Očekujemo preko 1.000 učesnika ove godine, možda čak 1.500 i ovo je svakako najveći događaj za nas. Ta tri dana će Bujanovac biti košarkaški centar ovog dela Evrope – ponosno ističe Stajić.

U 13 časova je svečano otvaranje Mini basket festivala „Sačuvajmo decu“ na kome će govoriti organizatori i donatori festivala.

Festival će se održati na 4 terena istovremeno, u zavisnosti od vremenskih prilika biće postavljen i 5. teren ispred hale na tartan podlozi. Svi tereni biće prilagođeni uzrasnoj kategoriji dece, a utakmice će se igrati loptama broj 4 i 5. Svi učesnici festivala dobiće zahvalnice, a klubovi pehare.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *