Ovo su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Bujanovac, 25. april 2024.-Za građane Srbije prvomajski praznici pretvoriće se u pravi mini godišnji odmor jer se poklapaju sa uskršnjim, a ovo posebno važi za zaposlene u javnim ustanovama i preduzećima.

Slobodni dani za praznik rada biće 1. i 2. maj (sreda i četvrtak), ali se odmah nadovezuju uskršnji blagdani koji počinju Velikim petkom 3. maja i traju do ponedeljka 6. maja, drugog dana Uskrsa, koji je takođe neradni dan.

Veliki broj zaposlenih, dakle, već narednog utorka (30. april) kreće na odmor od nedelju dana a na posao bi trebalo da se jave za nedelju dana, u utorak 7. maja.

Subota 4. maj je jedini dan koji se ne vodi kao verski ili državni praznik, ali s obzirom na to da je u pitanju dan vikenda, za većinu građana Srbije taj dan biće neradni.

Na neradne praznične dane ove godine zaposleni će čekati do 11. novembra kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a pada se u ponedeljak.

Pravoslavni vernici takođe imaju pravo za slobodan dan za krsnu slavu, a muslimanski neće raditi 16. juna na Kurban Bajram.

Pripadnici svih verskih zajednica u Srbiji imaju pravo na slobodan dan na svoje verske praznike.
One thought on “Ovo su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *