Lena i Sofija iz bujanovačke Muzičke škole briljirale na takmičenju Virtus piano

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 26. april 2024. Mlade pijanistkinje Lena Tasić i Sofija Nakić iz sela Božinjevac kod Bujanovca, učenice bujanovačke Muzičke škole, osvojile su prve nagrade u svojim kategorijama na školskom festivalu „Virtus piano“, održanom u sredu i četvrtak u Leskovcu.

Lena je učenica drugog razreda klavira u klasi nastavnice Marije Veljković, dok je Sofija učenica četvrtog razreda u klasi nastavnice Mirjane Kostić.

-U Leninoj grupi je bilo preko 20 takmičara iz Knjaževca, Niša i Prokuplja, među kojima je bilo dosta dobre i talentovane dece. Lena je svirala dve temperamentne kompozicije i jednu zadatu, i bila je zaista fenomenalna. Ona je jedno veselo i odgovorno dete, temeljno u radu, zbog čega mi je posebno drago što je osvojila prvo mesto, jer će joj ovo biti dobar vetar u leđa za dalji rad – kaže za Bujanovačke nastavnica Marija Veljković.

U Sofijinoj kategoriji je bilo takmičara iz Beograda, Čačka, Kragujevca, Leskovca i Niša.

-Sofija je toliko talentovana i muzikalna da je sa njom zadovoljstvo raditi. Divna, vaspitana i skromna devojčica, a pored toga i dlična učenica koja ide na takmičenje iz skoro svih predmeta u školi.Sad se spremamo za Međunarodni festival koji će biti održan krajem maja u Vranju – kaže za Bujanovačke nastavnica Mirjana Kostić.

Sofiji Nakić ovo nije prvo takmičenje, niti prva osvojena nagrada. Prošle godine je osvojila prvo mesto na takmičenju „Mladi virtuoz“ u Beogradu, o čemu su Bujanovačke pisale.

Bujanovčanka Sofija pobedila na takmičenju „Mladi virtuoz“

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *