Praznični raspored rada Doma zdravlja u Bujanovcu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 26. april 2024. Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika Dom zdravlja u Bujanovcu radiće po principu dežurstva od 7 do 20 časova, dok će Hitna pomoć raditi uobičajeno.

U sredu i četvrtak, 1. i 2. maja, odeljenja Opšte prakse i Pedijatrije u Bujanovcu radiće po principu dežurstva od 7 do 20 časova.

-Na Opštoj i na Pedijatriji će raditi po dva lekara u prvoj i drugoj smeni. U danima vikenda radiće se uobičajeno po vikend režimu rada, odnosno od 8 do 18 sati – kaže za naš portal direktorka Doma zdravlja Bujanovac dr Daliborka Pavlović.

Hitna služba će raditi uobičajeno, odnosno neprekidno 24 časa, dok će služba kućnog lečenja raditi sa medicinskim sestrama i nema dežurstva lekara.

-Laboratorija će u petak i ponedeljak (3. i 6. maj) raditi i bohemijske analize, odnosno širi spektar anliza, a ostalim danima će biti dežurstva sa laboratorijskim tehničarem koji će raditi samo hitne stvari, odnosno krv i mokraću – dodaje dr Pavlović.

Slobodni dani za praznik rada biće 1. i 2. maj (sreda i četvrtak), ali se odmah nadovezuju uskršnji blagdani koji počinju Velikim petkom 3. maja i traju do ponedeljka 6. maja, drugog dana Uskrsa, koji je takođe neradni dan.

Subota 4. maj je jedini dan koji se ne vodi kao verski ili državni praznik, ali s obzirom na to da je u pitanju dan vikenda, za većinu građana Srbije taj dan biće neradni.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *