Pažnja! Za roštiljanje tokom praznika moguće drakonske kazne

Bujanovac, 30. april 2024. Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apelovao je u utorak na građane, koji planiraju da Prvi maj provedu na nekom od izletišta, da prilikom paljenja vatre na otvorenom poštuju Zakon o zaštiti od požara. Za kršenje ovog zakona propisane su kazne od 10.000 do 50.000 dinara.

Načelnik odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Milorad Spasojević je pozvao građane da, ako imaju potrebu da lože vatru na otvorenom prostoru, to mora biti u posebno obeleženim i obezbeđenim prostorima.

„Potrebno je doneti i vodu sa kojom se može ugasiti eventualni početni požar, kao i gorenje na mestu gde je loženo“, istakao je Spasojević.

On je podsetio da je, prema Zakonu o zaštiti od požara, zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća na otvorenom prostoru i biljnih ostataka, a za kršenje tog propisa propisane su kazne od 10.000 dinara do 50.000 dinara, dok su za pravna lica od 300.000 dinara do milion dinara.

Spasojević je dodao da će pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP dežurati na izletničkim mestima i da će građani moći da im se obrate za pomoć, ukoliko im bude potrebna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *