ŠAF učio male Kineze da prave crtaće

Bujanovac, 30. april 2024. Ekipa Škole animiranog filma (ŠAF) iz Vranja prezentovala je svoj rad i održala radionicu sa decom iz internacionalne škole „Beijing World Youth Academy“ u Kulturnom centru Srbije „Ivo Andrić“ u Pekingu.

Projekat  „ŠAF put Kine“finansiralo je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Vranje, a realizovan je u periodu od od 19. do 27. aprila.

 

-Četvoročlana ekipa ŠAF-a je tokom 9 dana prezentovala svoj rad, priredila projekciju filmova iz svoje produkcije, održala radionicu animiranog filma sa decom iz internacionalne škole „Beijing World Youth Academy“  i predstavila Grad Vranje u Kulturnom centru Srbije „Ivo Andrić“ u Pekingu – poručuju iz ŠAF-a.

 

Odaziv na prezentaciji i projekciji je, kako kažu, bio veliki i u publici su se našli uglavnom pripadnici stručne javnosti, odnosno kolege animatori i ljubitelji animacije.

Pored ovih aktivnosti, ekipa ŠAF-a imala je i sastanak sa predstavnicima kineske ASIFE na čelu sa Johnchill Lee, potpredsednikom ASIFE.

-Sastanak je bio veoma produktivan, razmenjena su višedecenijska iskustva, obišli smo njihov studio, upoznali njihov način rada i dogovorili nove buduće saradnje. Zainteresovanost kolega za ŠAF i njihova impresioniranost našom metodologijom rada sa decom nama je potvrdila da smo i dalje na dobrom putu kada je u pitanju dečiji animirani film – kažu iz vranjske Škole animiranog filma.

Dodaju da su izuzetno ponosni, zadovoljni i srećni što su imali priliku da realizuju ovakav projekat i predstave svoju ustanovu kulture, svoj grad i svoju državu u zemlji sa takvom kulturom i tradicijom kakva je Kina.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *