Mustafi: Nova vlada Srbije pretnja za Albance

Bujanovac, 2. maj 2024. Kandidat za predsednika opštine Bujanovac i funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD) Ragmi Mustafi kaže  da su pojedini novi srpski ministri koji se nalaze na američkoj crnoj listi alarm za Albance na jugu Srbije.

-Neki predloženi ministri i članovi vlade su na crnoj listi SAD – prvi je Aleksandar Vulin. Takođe, predloženi ministar Nenad Popović je na crnoj listi. Pored toga, jedan od ministara koji su deo ove liste nepoželjnih je Stamenkovski… Oni su u službi jednog čoveka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je već izabrao potpuno desničarsku vladu, koja je pod veoma velikim uticajem Rusije i zemalja Istoka – rekao je Mustafi na kosovskoj TV Dukađini, prenosi GazetaBlic.

Nova vlada, stara lica i po koji anonimus

Po njegovim rečima, ispostavilo se da su u pravu Albanci koji nisu želeli saradnju sa Srbijom bili.

-To pokazuje da su Šaip Kamberi i svi oni koji su pozivali na otpor i nepokornost bili u pravu što nisu hteli saradnju sa ljudima koji huškaju na rat, koji imaju fašistički, pa i neprijateljski pristup prema Albancima u Ppreševskoj dolini. Ovo je alarm i za preševske Albance koji će morati da budu ujedinjeni prema Srbiji i istovremeno za ono što žele da postignu – rekao je Mustafi.

On je istovremeno i savetnik potpredsednika kosovske vlade Besnika Bislimija. Šef PDD Šaip Kamberi u sredu je objavio da će stranka kandidovati Mustafija za predsednika opštine Bujanovac.

Mustafi i Sinani kandidati PDD za predsednike Bujanovca i Preševa




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *