Do sada izborne liste podnelo 7 stranaka i koalicija

Koalicija „Promene sad, za naše selo, za naš grad“

Bujanovac, 7. maj 2024. (Foto arhiva)- Grupa građana „Dr Dejan Stojanović“, kako navode, za samo jedan dan (ponedeljak) prikupili su blizu 1.000 potpisa, i očekuju da posle proceduralnih formalnosti predaju listu. Ovu liste listu, čija je parola „Biraj budućnost“, podržao je i pokret „Ćale, ovo je za tebe“, potvrdio je za Bujanovačke koordinator za Pčinjski okrug Isidor Stefanović. Do utorka 7. maja izborne liste za izbore 2. juna u Bujanovcu predalo je 7 stranaka i koalicija. Poslednja je to učinila koalicija Nenada Tasića Tase i Gorana Taškovića Šilje, a pre njih „Promene sad, za naše selo, za naš grad“, koju čine NPS, POKS, Novi DSS i Novo lice Srbije-Miloš Parandilović.

Pod rednik brojem jedan na izborima će se na listiću pojaviti Demokratska partija aktuelnog predsednika Nagipa Arifija, zatim sledi SPP koja okuplja lokalne Rome, treća je koalicija oko SNS „Aleksandar Vučić, Bujanovac sutra“, sledi PDP Šćiprima Muslijua, peti je listu predao opozicioni „Front za promene“ koji čine tri albanske opozicione stranke, a dok će broj 6 na glasačkom listiću zauzeti „Promene sad, za naše selo, za naš grad“. Na mestu broj 7 je GG „Srpska lista-Nenad Tasić Tasa i Goran Tašković Šilja-Biraj poštenje“.

Očekuje se da narednih dana liste predaju PDD Šaipa Kamberija, GG „Dr Dejan Stojanović“ a obe liste već su sakupile potise. Rok za podnošenje liste je 12. maj u ponoć.

Listu „Dr Dejan Stojanović“ potpisima podržalo blizu 1000 građana

Vladajuće albanske stranke-PDP, DP i PDP- ranije su sklopile sporazum da posle izbora ponovo naprave većinu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *