Policajci tokom praznika napisali 25.000 saobraćajnih kazni

Bujanovac, 8. maj 2024. Tokom šestodnevne akcije pojačane kontrole za vreme praznika, pripadnici saobraćajne policije na teritoriji Srbije kontrolisali su više od 57.000 vozila i otkrili oko 25.000 prekršaja, saopšteno je iz MUP-a.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 15.600 vozača, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 1.109, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 91 učesnik u saobraćaju.

Takođe, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je oko 2.500 vozača i putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu 108 osoba.

Akcija je sprovedena u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom praznika, kada u saobraćajnim nezgodama strada veći broj učesnika u saobraćaju u odnosu na ostatak godine.

„Napominjemo da tokom četiri dana nije registrovana nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima“, dodaje se u saopštenju.

Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole koje će biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji najviše ugrožavaju bezbednost saobraćaja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *