Žbevac obeležava Dan pobede nad fašizmom

Bujanovac, 9. maj 2024. (foto arhiva) – Meštani sela Žbevac kod Bujanovca obeležiće u petak (10. maj) 79. godišnjicu pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Svečanost počinje šahovskim turnirom u 10 časova, a u 11 sati će biti položen venac kod Spomen česme, na kojoj su uklesana imena žrtava iz dva svetska rata iz Žbevca i okoline, potvrđeno je Bujanovačkim u školi „Dragomir Trajković“ koja će učestvovati u svečanosti.

Organizatori svečanosti su  Mesna zajednica Žbevac i Osnovna škola „Dragomir Trajković“, uz pomoć i podršku Crkve Svete Trojice i Šahovskog kluba Paul Keres iz Žbevca.

Program će biti realizovan pod sloganom „Moja majka, moja porodica, moja škola, moja hrišćanska vera, moja Srbija, pamet i um, ljubav i poštovanje prema svim narodima – Dan pobede je dokaz da Srbi nisu genocidan narod“.

Prisutnima će se obratiti predsednik Mesne zajednice Žbevac Zoran Anđelković, a poseban ton obeležavanju Dana pobede nad fašizmom daće učenici Osnovne škole Dragomir Trajković, sa svojim vršnjacima iz nekoliko susednih škola.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *