Kurti podržao kandidate PDD za predsednike Bujanovca i Preševa

Bujanovac, 10. maj 2024. Kosovski premijer Albin Kurti podržao je kandidate Partije za demokratsko delovanje (PDD) za predsednike opština Bujanovac i Preševo Ragmija Mustafija i Arditu Sinani. On je u Prištini ugostio njih dvoje i jedinog narodnog poslanika iz Bujanovca Šaipa Kamberija, predsednika PDD.

Na sastanku u Prištini se razgovaralo o političkoj i bezbednosnoj situaciji u regionu i o mogućnostima proširenja podrške Albancima Preševske doline, saopšteno je iz kabineta predsednika kosovske vlade.

“Vlada Republike Kosovo je već izdvojila 3 ​​miliona evra za Dolinu u ovogodišnjem budžetu, ne samo da bi pomogla u očuvanju kulture i identiteta već i da podrži druge programe”, navodi se u saopštenju.

Ističe se i da Albanci u Preševskoj dolini i dalje imaju nepokolebljivu podršku Vlade Republike Kosovo u suočavanju sa diskriminacijom i opresivnom politikom Beograda prema albanskoj zajednici.

Kandidat PDD za predsednika opštine Bujanovac na izborima 2. juna Ragmi Mustafi istovremeno je i savetnik Kurtijevog zamenika Besnika Bislimija, dok je Ardita Sinani Kurtijeva savetnica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *