Tužilaštvo potvrdilo: Vranjanac osumnjičen za obljubu deteta

Bujanovac, 10. maj 2024. Muškarcu (29) iz Vranja određen je pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela obljuba sa detetem, potvrdilo je Više javno tužilaštvo u Vranju. Tužilaštvo je donelo Naredbu o sprovođenju istrage i istog dana (9. maj) saslušan je osumnjičeni koji se branio ćutanjem.

„Dana 9.5.2024. godine, Višem javnom tužilaštvo u Vranju od strane Policijske uprave u Vranju podneta je krivična prijava protiv D.P. iz Vranja, rođenog 1995. godine, zbog krivičnog dela Obljuba sa detetem iz čl.180. st.1. Krivičnog zakonika, izvršenog na štetu deteta – devojčice, rođene 2011. godine“, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je donelo Naredbu o sprovođenju istrage i istog dana (9. maj) saslušan je osumnjičeni koji se branio ćutanjem.

„Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, na predlog tužilaštva osumnjičenom je odredio pritvor u trajanju do 30 dana. U interesu istrage, kao i radi zaštite prava maloletnog lica – deteta ne možemo pružiti detaljnije informacije u ovoj fazi postupka“, dodaje se u saopštenju.

Za krivično delo Obljuba sa detetom iz čl. 180. st.1. KZ zaprećena je kazna zatvora od 5 do 12 godina, bez mogućnosti ublažavanja iste.

Podsetimo, osumnjičeni je prijavljen da je devojčici od 13 godina slao poruke neprimerene sadržine na jednoj društvenoj mreži.Prema nezvaničnim informacijama, on je otišao do kuće devojčice u Vranju, iskoristio odsustvo njenih roditelja i sa njom imao polni odnos.

Uhapšen zbog neprimerenih poruka upućenih devojčici od 13 godina, sumnja se i na obljubu

Ovo nije jedini slučaj koji je uznemirio javnost proteklih dana. Policiji u Vranju je tokom praznika prijavljeno i da je u centru ovog grada došlo do incidenta, gde su maloletne devojčice pretrpele uznemiravanje od muškarca starog oko 60 godina. Naime, otac devojčica starih 15 i 14 godina, prijavio je da je njegovoj deci, prišao stariji muškarac na uglu Dunavske i ulice Bore Stankovića, te mlađoj devojčici uputio vulgarne reči u kontekstu polnog uznemiravanja.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *