Zabrana saobraćaja za traktore bez rama ili kabine od naredne godine

Bujanovac, 10. maj 2024.-Od naredne godine traktori proizvedeni posle 1. januara 1983. neće smeti da budu na putevima ako nemaju zaštitni ram ili kabinu.

Stručnjaci očekuju da će se na taj način povećati bezbednost traktorista i smanjiti broj nezgoda sa smrtnim ishodom. Trenutno je u toku treći javni poziv po kojem poljoprivrednici zaštitni ram mogu da dobiju besplatno, prenosi RTS.

Stručnjaci upozoravaju da je najčešći slučaj pogibije vozača traktora u nezgodama kod kojih je došlo do prevrtanja traktora bez zaštitnih ramova i kabina, jer je tada vozač najistureniji.

Zahtevi se podnose u zatvorenoj koverti na adresu: Bulevar Mihajla Pupina br.2, 11070 Novi Beograd, sa naznakom „Zahtev za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama“ ili putem elektronske adrese ABS-a: ramovi@abs.gov.rs.

Informacije o tome šta je sve potrebno podneti od dokumentacije i koji uslovi moraju da budu ispunjeni da bi zahtev bio prihvaćen zainteresovni poljoprivrednici mogu da pronađu u tekstu Javnog poziva koji je objavljen je na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije www.abs.gov.rs, u odeljku „Obaveštenja“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *