Amatersko pozorište BAP 20 godina sa Bujanovčanima: Za jubilej dve predstave

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. maj 2024. (foto arhiva) – Bujanovačko amatersko pozorište (BAP) sa Ljubišom Čolovićem na čelu  obeležiće 20 godina rada u četvrtak (16. maj). BAP će povodom jubileja za svoju vernu publiku i ljubitelje pozorišta u Bujanovcu odigrati dve predstave.

Od početka rada 2004. godine bujanovački amateri su odigrali 25 premijera od kojih su čak 20 delo alfe i omege ove trupe Ljubiše Čolovića.

Ljubiša Čolović

-Prva premijera odigrana je 21. maja 2004. godine. Posle toga ih je bilo još mnogo, mnogo odigranih predstava, gostovanja, festivala, nagrada. Nastavićemo da se trudimo da obogaćujemo kulturnu scenu i život u našem gradu – kaže Čolović za Bujanovačke.

Nagrade za bujanovačko pozorište na regionalnom festivalu, ovacije za mlade glumce iz Levosoja (video)

Na godišnjicu BAP-a najpre će premijerno biti odigran komad za decu pod nazivom Škola za srpske veštice, koji je pripremljen u saradnji sa OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosoju. Autor teksta je Slaviša Radovanović, a režiju potpisuje Danijela Stojanović, profesorka srpskog jezka u školi u Levosoju.

Predstava počinje u 14 časova.

Stariji ljubitelji pozorišta od 19 časova mogu da pogledaju još jedno izvođenje predstave Sve o ženama, koji je režirao Čolović po tekstu Mira Gravrana.

Ulaz na obe predstave je besplatan.

             

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *