Saobraćajci ponovo u akciji: Pojačana kontrola vozača kamiona i autobusa

Bujanovac, 13. maj 2024. Saobraćajna policija će od danas do 19. maja, sprovodiri međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj  zemlji članici  organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i sportske i kulturne-umetničke manifestacije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanje odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prvoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti.

Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila koja je sprovedena  u februaru  ove godine,  pripadnici saobraćajne policije  otkrili su  i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja  vozača teretnih vozila.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *