Svetosavci trčali Kros RTS-a, ovo su pobednici

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 18. maj 2024. Učenici Srednje stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu trčali su kros RTS-a u petak na skraćenom terenu u okviru Ekonomskog fakulteta. Najbolji među dečacima bio je učenik drugog razreda Stefan Marković, dok je među devojčicama prva na cilj stigla učenica četvrtog razreda Mila Mitić.

Drugo mestu u kategoriji dečaka osvojio je Luka Tasić, učenik četvrtog razreda, a treće Lazar Pešić, učenik trećeg razreda.

Kada su u pitanju devojčice drugo mesto je osvojila Isidora Đorđević, učenica drugog razreda, dok je trećeplasirana bila Mirsada Demirirović, učenica drugog razreda.

-Zbog poznatih razloga rekonstrukcije naše škole učenici su ove godine trčali na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu, na skraćenom terenu dugom 200 metara – kaže nastavnik fizičkog Hadži Slaviša Jović.

Kros RTS-a osnovan je pre 34 godine. Od jednodnevnog međunarodnog takmičenja održavanog 17 godina u Sremskoj Mitrovici, izrastao je u celogodišnju sportsku i obrazovno-umetničku manifestaciju.

„Ovo je fizička aktivnost koja ima masovni karakter, koja je usmerena sa ciljem da dete pre svega ispolji potrebu da se druži, da neguje zajedništvo u sportskim aktivnostima, da neguje potrebu za kompeticiju i kompetenciju, drugarstvo. Fizička aktivnost nije samo deo zdravlja, nego i lepog života i to nije samo moja asocijacija, nego i najvećeg broja roditelja, nastavnika, vaspitača i svima onima koji podržavaju aktivnost RTS-a. U ime obrazovnog sistema svima zahvaljujem“, rekla je za RTS ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i označila početak trke.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *