Bujanovačko kotle 25. maja, već se prijavile 32 ekipe

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. maj 2024. (foto arhiva 2021) – Za drugo po redu takmičenje u kuvanju pasulja „Bujanovačko kotle 2024“, koje će se pod sloganom „Varimo gra“ održati 25. maja u Bujanovačkoj Banji, do sada su se prijavile 32 ekipe iz Bujanovca, Preševa, Vranja i Skoplja.

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Rakovac u saradnji sa udruženjem „Dangube“ iz Bujanovca, a uz pomoć Veterinarske stanice Bujanovac, Bujanovačke banje i Bivode. Zainteresovane ekipe se mogu prijavljivati još 3 dana, odnosno do 23. maja na brojeve telefona 062 76 77 99 (Dejan) i 065 41 31 222 (Zvonko).

-Takmičarske ekipe ćemo dočekivati od 8 do 8:45 časova, a period od 9 do 12:30 časova predviđen je za pripremu takmičarskog pasulja, nakon čega će stručna komisija proglasiti prva tri mesta. Posle toga sledi igranka uz nastup folklora, muziku Coleta i Pobratima, kao i trubača – poručuju organizatori.

Ono što će ove godine biti novina je pasulj za sve goste i posetoce manifestacije, nezavisno od pasulja koga će pripremati takmičari.

-Kafana „Cake“ iz Bujanovačke Banje pripremaće pasulj u kazanu za topljenje masti, što bi bilo nekih 80 litara pasulja i nadamo se da će biti dovoljno za sve posetioce koji ne žele da čekaju proglašenje pobednika da bi pasulj i probali – dodaju organizatori i pozivaju sve zainteresovane da im se tog dana pridruže i da uživaju na čistom vazduhu, uz dobru hranu i muziku.

Podsetimo, na prošlogodinjoj pasuljijadi pobedila je ekipa Veterinarske stanice Bujanovac, drugoplasirana je bila ekipa Gurmansko sokače iz Vranja, dok je treće mesto zauzela ekipa Bujanovačkih vatrogasaca. Zajednički utisak organizatora, takmičara, posetioca, kao i članova žirija bio je da je ovakva manifestacija pun pogodak i da je trebalo da se organizuje mnogo ranije.

Veterinarska Bujanovac skuvala najbolji pasulj, Bujanovačko kotle opravdalo očekivanja

 

 




One thought on “Bujanovačko kotle 25. maja, već se prijavile 32 ekipe

  1. bopče

    Najbolji gra je svario Prce i njegova ekipa, alal mu vera na Mićinog i Štefinig sinčak Dekija. Dekija Prce za odbornika da se postavi.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *