Policija: Dve trećine kamiondžija i svaki drugi vozač autobusa u prekršaju

Bujanovac, 20., maj 2024. U međunarodnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja, usmerenoj na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila, srpska policija zatekla je skoro dve trećine kontrolisanih vozača kamiona u prekršaju, rekao je u ponedeljak ujutru Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Po njegovim rečima, tokom akcije od 13. do 19. maja, saobraćajna policija kontrolisala je više od 10.000 vozača autobusa i kamiona i otkrila oko 6.400 prekršaja.

-Ono što nas je zabrinulo kada su u pitanju vozači kamiona jeste da je čak dve trećine njih zatečeno u prekršaju. Svaki treći vozač kamiona nije bio u prekršaju – rekao je Stević za Tanjug.

Istovremeno, svaki drugi vozač autobusa je bio u prekršaju.

-Najviše je bilo prekršaja zloupotrebe tahografskog uređaja, kao i kršenja propisa o vremenu odmora, odnosno o vremenu upravljanja – rekao je Stević.

On je istakao da takođe „posebno zabrinjava da je čak 10 vozača kamiona bilo pod uticajem psihoaktivnih supstanci i čak 15 njih isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola“.

-Tokom ove akcije otkriveno je ukupno 6.400 prekršaja i to je otprilike brojka koja je i prošle godine u ovom periodu otkrivena u istoj akciji – rekao je Stević.

On je govorio i o „crnoj statistici“ proteklog vikenda u saobraćaju navodeći da je na putevima u Srbiji u subotu i nedelju sedam osoba poginulo, bilo je preko 200 nezgoda i preko 100 povređenih.

-Ono što posebno brine jeste da je od sedam stradalih, čak pet mladih vozača – mladih od 30 godina i čak dvoje koji su sa probnom vozačkom dozvolom – rekao je Stević.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *