Direktorka USAID-a posetila redakciju Bujanovačkih

Bujanovac, 21. maj 2024. – Delagacija USAID-a i IREX-a posetila je u utorak redakciju Bujanovačkih gde smo razgovarali o nastavku saradnje i medijskoj situaciji u regionu.

Ditekrorka USAID-a Bruk Ajšam (Brooke Isham) pohvalila je rad Bujanovačkih, posebno u kontekstu multietničke sredine u kojoj radimo, rekavši da je neprocenjivo važno što svi građani preko našeg portala imaju mogućnost da se pravovremeno i istinito informišu na maternjem jeziku.

Gosti su najavili nastavak pomoći Bujanovačkim da ojačaju svoje kapacitete kako bismo uspostavili još jaču konekciju sa građanima čiji smo servis i spona sa organima vlasti.

Urednik Bujanovačkih Nikola Lazić upoznao je goste sa našom uređivačkom politikom, izazovima i problemima sa kojima se suočavamo i načinom na koji redakcija pokušava da ih prevaziđe.

Američku delegaciju posebno je impresirao podatak da su Bujanovačke od osnivanja 2015. pa do danas, za 20 puta (2000%) uvećali broj čitalaca i svih parametara gledanosti. Bujanovačke danas mogu da se pohvale milionskim posetama portalu i našoj FB stranici.

USAID je Agencija vlade SAD za međunarodni razvoj, a IREX njihov partner na projektima za održivi razvoj medijskog poslovanja

Bujanovačke sa ove dve agencije uspešno sarađuju od 2018. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *