FK Partizan u Bujanovcu, crno-beli doček u Perli (foto&video)

Bujanovac, 23. maj 2024. Delegacija Fudbalskog kluba Partizan posetila je danas Bujanovac. Predstavnici uprave i dvojica prvotimaca slavnog srpskog kluba dočekani su na stadionu FK BSK, a sa navijačima iz Bujanovca, Rakovca i okoline družili su se u kafiću Perla.  Na pitanje koje je najviše zanimalo „Grobare“, kada će Partizan ponovo biti prvak države, Dragan Trailović iz uprave kluba rekao je: Nadamo se sledeće sezone, ako dozvoli „viša sila“.  Najavljeno je i da će mlađe selekcije Partizana u skoroj budućnosti gostovati u Bujanovcu i odmeriti snage sa vršnjacima iz BSK.

Trailović je rekao da mu je puno srce što je po prvi put došao u Bujanovac.

-Glavni „krivac“ za naš dolazak je Vojkan Mitrović iz Maxbeta iz Niša, a pored njega i Dejan Ljubisavljević iz Rakovca. Želim da pozdravim sve, a posebno najmađe vatrene navijače, jer oni imaju šta da nauče. Posebno mi je zadovoljstvo što su dva buduća asa ovde, Miličić i Stjepanović, pred kojima je velika karijera. Ovde su i dva sjajna veterana koji mi maksimalno pomažu, Rade Zalad i Aca Trifunović  – rekao je Trailović.

On je dodao da je delegacija Partizana obišla već 35 gradova, prešla preko 50.000 kilometara i podelili preko 10.000 članskih karata navijačima.

Nekadašnji as Partizana golman Rade Zalad  poželeo je deci da postanu pre svega dobri ljudi i dobri đaci, a onda i dobri fudbaleri.

-Neka deca biraju za koga će navijati i neka to budu crno-beli. Duško Radović je rekao „nije uvek lako, ali je lepo navijati za Partizan“ – rekao je Zalad.

Još jedna legenda kluba Aca Trifunović poručio je da je važno da deca treniraju i izrazio želju da neko od mališana BSK-a jednog dana postane pojačanje Partizana.

-Imate otvorena vrata kod nas, a na vama je da se potrudite. Učite i školi, slušajte roditelje, a nadam se da ćemo se viđati što češće – kazao je Trifunović.

Dejan Ljubisavljević, predsednik Mesne zajednice Rakovac, rekao je za Bujanovačke da se nada da je ovo početak jedne dobre i uspešne saradnje.

-Mislim da će se deca upoznati sa FK Partizan i da će se iz ovog izroditi neka dalja saradnja u smislu povezivanja dva kluba i odigravanja nekih utakmica, kao i promocija klubova. Ovde su predstavnici dva velika kluba poslednji put bili daleke 86-te godine kada je gostovala Crvena Zvezda. Naš zajednički cilj je da prvi tim FK Partizan gostuje kod nas – rekao je Ljubisavljević.

Na druženju u kafiću Perla Ljubisavljević je naglasio da gotovo svi u Rakovcu navijaju za Partizan.

Zoran Stošić

Da se gosti osećaju kao kod svoje kuće posebno se potrudio jedan od vlasnika kafića, vatreni navijač crno-belih Zoran Stošić, takođe Rakovčanin. Stošić je najavio da će u Bujanovac uskoro doći i košarkaši Partizana predvođeni Željkom Obradovićem.

Kako je sve to izledalo možete videti u na snimcima ispod.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *