Bujanovačkom pozorištu priznanje na festivalu u Lebanu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 27. maj 2024. Za predstavu „Sve o ženama“ Bujanovačko amatersko pozorište (BAP)  dobilo je priznanje za rezultate postignute u ekstremnim uslovima na Međunarodnoj smotri amaterskih pozorišta, održanoj prošle nedelje u Lebanu. Pored toga Marija Backić, članica BAP-a, osvojila je nagradu za najbolju ulogu u istoj predstavi.

Diplomu za rad u ekstremnim uslovima, po rečima prvog čoveka BAP-a Ljubiše Čolovića, osvojili su zahvaljujući predstavi i selektoru koji je jedino to shvatio, doživeo na pravi način i kako treba.

-Svi ostali pre njega to nisu hteli ili mogli da vide. Nagrada je ustvari priznanje za upornost i istrajnost u radu pozorišta za ovih 20 godina i odnosi se na sve do sada urađene predstave, jer uslovi su isti bili za svaku predstavu, a bilo ih je 25 – kaže Čolović.

Na Međunarodnoj smotri amaterskih pozorišta BAP je učestvovao sa dve predstave, dečijom „Škola za srpske veštice“ koja je pripremljena u saradnji sa OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosojui predstavom za odrasle „Sve o ženama“.

-Učestvovali smo sa dve predstave, a dobili jedno priznanje, a prošli put smo učestvovali sa jednom, a dobili četiri nagrade – dodaje Čolović.

Marija Backić, jedna od tri žene koja igra u nagrađenoj predstavi, dobila je diplomu za najbolju ulogu u predstavi.

-U svakoj predstavi su se birali najbolji glumac i glumica. U našoj predstavi igramo nas tri žene, a ja sam dobila nagradu za najbolju ulogu u predstavi – kaže Marija, koja je skoro 20 godina članica BAP-a.

Dinamična i vedra predstava „Sve o ženama“, koja donosi svet žena u njihovom punom sjaju, rađena je po tekstu Mira Gavrana, a režiju i adaptaciju potpisuje Ljubiša Čolović.

Uloge tumače Suzana Trajković, Marija Backić i Sanja Stojanović Tasić, dok je za muziku u predstavi zadužen Đorđe Stoiljković.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *