FS RIS donirao opremu i lopte zonašima Pčinjskog okruga

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 28. maj 2024. Svi klubovi Pčinjske fudbalske lige, među kojima su klubovi iz Bujanovca, Preševa, Surdulice i Bosilegrada, dobili su fudbalsku opremu u vidu kompleta dresova i lopti od Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije (FSRIS). Pakete sa opremom im je u utorak, na stadionu FK BSK u Bujanovcu, uručio predsednik FSRIS Zoran Ignjatović.

Opremu su dobili FK BSK i OFK AS iz Bujanovca, Vihor iz Žbevca, FK Levosoje i FK Trnovac, kao i FK Lugina iz Preševa. Pored njih, u novoj opremi igraće i fudbaleri surduličkih klubova Čelik, Alakince i Mladost, kao i Mladost iz Bosilegrada.

-Mi smo klubovima zone i srpske lige koja administrira fudbalski Savez regiona istočne Srbije već delili opremu, a sada smo krenuli da obilazimo okružne i opštinske lige, tako da smo tu da se i sa vama bolje upoznamo. Doneli smo pakete opreme u kojima se nalazi 20 garnitura dresova i po 5 fudbalskih lopti za svaki klub – rekao je Ignjatović.

Govoreći o stanju u srpskom fudbalu, Ignjatović je istakao da region istočne Srbije po prvi put ima dva člana izvršnog odbora, Vladana Gašiča i njega.

-Juče smo na izvršnom odboru produžili saradnju sa selektorom koji je imao odlične rezultate u prethodnom periodu, plasirali smo se u A diviziji Lige nacija na Svetsko prvenstvo i sada na Evropsko prvenstvo koje počinje za dvadesetak dana. Na krilima toga fudbalski Savez je zajedno sa regionom spremio ove pakete, jer bez amaterskih klubova ne bi mogao da se igra ni profesionalni fudbal i želim vam da što pre u njima krenete pripreme za jesenji deo prvenstva – poručio je Ignjatović predstavnicima klubova.

Pored Ignjatovića, dodeli paketa su prisustvovali i potpredsednik Saveza regiona istočne Srbije Miloš Mitrović, generalni sekretar Jovan Marjanović, komesar Marko Mihajlović i naš disciplinac Ivan Nikolić

Oliver Trajković, predsednik opštinskog Fudbalskog saveza Bujanovac, rekao je za naš potal da im oprema koju su dobili mnogo znači.

-Naši klubovi su siromašni, nemamo para za novu opremu i ovo nam je dobrodošlo – kratko je rekao Trajković.




2 thoughts on “FS RIS donirao opremu i lopte zonašima Pčinjskog okruga

  1. N. V. G.

    Svaka čast da nije bilo kordinacionog tela i Mitrovića, ništa ovi samo mogu da se slikaju ostali.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *