Aleksa sa svojom harmonikom dominantan i u Crnoj Gori

Piše: I. Jovanović

Bujnaovac, 29. maj 2024. Bujanovčanin Aleksa Zlatković, učenik drugog razreda Muzičke škole u Bujanovcu, osvojio je još jednu prvu nagradu, ovoga puta na takmičenju harmonikaša „Harmonika fest“  koje je održano proteklog vikenda u Tivtu.

-Aleksa je oduševio publiku, a upoznao je i eminentne profesore sa Balkana i iz celog sveta. Ovim takmičenjem je zaokružio ovu školsku godinu, osvojio je praktično sve prve nagrade i ja sam preponosan na njega – kaže za Bujanovačke njegov nastavnik Miloš Stoimenov.

Aleksa Zlatković apsolutni pobednik, prve nagrade za Aleksu Pešića i Ljubišu Kurtića na takmičenju „Viva harmonika“

Aleksa je u proteklim mesecima predstavio svoju školu i grad u najboljem svetlu, osvojio je prvo mesto na takmičenju Eufonija 2024 u Novom Sadu, prvo mesto na takmičenju „Dani harmonike“ u Smederevu, apsolutni je pobednik Međunarodnog takmičenja harmonikaša „Viva harmonika“ u Aleksincu i još mnogo toga.

Podsetimo, Aleksu, kao i ostale učenike bujanovačke Muzičke škole, moći ćete da poslušate na završnom koncertu škole, koji će biti održan u ponedeljak (3. jun) u velikoj sali Doma kulture u Bujanovcu, sa početkom u18 časova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *