Apel iz policije: Na matursko veče kao slavljenici, ne kao vozači

Bujanovac, 31. maj 2024. (foto arhiva 2023) – Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je apel svim maturantima i maturantkinjama da na maturu koja predstoji idu kao slavljenici, a ne kao vozači. Za učenike bujanovačkih srednjih škola maturske večeri su zakazane za 8. i 10. jun.

„Matura znači odrasti. Odrasti znači biti slobodan. Biti slobodan znači odgovarati za svoje postupke. Kombinacija volana sa alkoholom ili psihoaktivnim supstancama uvek dovodi do fatalnog ishoda“, objavio je MUP na Instagramu.

„Svetosavci“ u petak na trgu slave sa trubačima

MUP podseća da je prošle godine tokom proslave maturskih večeri iz saobraćaja isključeno 400 maturanata, od kojih 103 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a da su maturanti izazvali sedam saobraćajnih nezgoda.

„Imaš izbor, ne budi deo statistike!“, ističe se u apelu MUP-a.

Poslednji školski dan učenici Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu tradicionalno će obeležiti uz trubače na gradskom trgu od 14 časova, a zatim će slavlje nastaviti u jednom od lokalnih kafića. Matursko veče proslaviće 10. juna, dok će njihovi vršnjaci  iz škole „Sezai Suroi“  to isto učiniti dva dana ranije, 8. juna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *