Skup podrške novinaru Vuku Cvijiću danas u Beogradu

Bujanovac, Beograd, 31. maj 2024. (Ilustracija Marko Somborac)- Koalicija za slobodu medija poziva građane na skup podrške novinaru “Radara” Vuku Z. Cvijiću, koji je fizički napadnut na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević. Skup podrške će se održati na Platou Filozofskog fakulteta u petak, 31. maja u 18 časova.

Pozivamo Vas da podržimo Vuka Cvijića, kao i sve novinare koji časno obavljaju svoj posao, jer sada svako može postaviti pitanje – ko je sledeći? Neophodno je da ovim skupom podržimo profesionalno novinarstvo i poručimo da se neće “ućutkati glasovi istine”. Ovaj napad je posledica onoga na šta članovi Koalicije stalno ukazuju, a to je koliko je važno da se pretnje koje dobijaju novinari i novinarke procesuiraju, jer će u suprotnom eskalirati u fizičko nasilje.

Novinar Vuk Cvijić posle fizičkog napada: Živimo u društvu nasilja

Pozivamo Vas da se nakon skupa pridružite tribini Radara i Inicijative „Nije filozofski ćutati“ (Filozofski fakultet – 18.30 sati). Moderatorka tribine biće Vesna Mališić, glavna i odgovorna urednica Radara.

Govornici na tribini biće glumica Svetlana Ceca Bojković, tužiteljka Bojana Savović, policajka iz Valjeva Katarina Petrović, profesor Pravnog fakulteta BU Miodrag Jovanović, Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm i pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *