Izbori u okrugu: Koalicije oko SNS neprikosnovene u Surdulici i Bosilegradu, PDD slavio u Preševu

Ardita Sinani ubedljiva u Preševu

Bujanovac, 3. jun 2024. – Koalicija oko SNS-a odnela je ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Surdulici i Bosilegradu, osvojivši više od 90 odsto glasova. U Preševu je najveći broj glasova dobila Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

Na lokalnim izborima u Preševu, po podacma TV Spektri, Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija dobila je 2870 glasova, Front za promene 2105, Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafija 2005, Pokret za reforme 1560.

Srbi mogu da zadrže 13 mandata, Front za promene pobednik, sunovrat do sada najjačih albanskih stranaka

Lista Aleksandar Vučić – Bosilegrad sutra, posle prebrojanih 100 odsto biračkog materijala, osvojila je 95 procenata glasova, saopštio je u nedelju uveče predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Surdulici je, takođe, više nego ubedljivo pobedila koalicija oko SNS-a sa SPS sa 90 odsto glasova, dok je udružena opozicija osvojila 6, a Narodni pokret Srbije i grupa građana 4 odsto glasova.

Prema predizbornom koalicionom dogovoru, SPS će u Surdulici imati 18 odbornika, a SNS 14. Dva odbornička mesta pripašće Udruženoj opoziciji, a jedan Narodnom pokretu.

Čudo neviđeno u Surdulici: Tončev potpisao koalicioni sporazum sa naprednjacima

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *