Mitrović: Srbi će imati 14 mandata, ne pregovaramo o vlasti dok se izbori zvanično ne završe

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 3. jun 2024. – Zbog toga što će izbori biti ponovljeni na nekoliko mesta, koalicija oko SNS za sada neće ni sa kim razgovrati oko formiranja većine u SO Bujanovac, rekao je za naš portal lider ove stranke u Bujanovcu Nenad Mitrović. On je dodao da je zadovoljan brojem glasova i zahvaljuje se svim biračima koji su glasali za izbornu listu „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“, jer su oni, kako kaže, prepoznali da treba da se nastavi kontinuitet u daljem radu i razvoju grada.

-Rezultati izbora još uvek nisu zvanični zato što imamo ponavljanje izbora na tri biračka mesta, u Muhovcu i na još dva mesta u gradu, tako da je još uvek sve nezvanično dok se u narednih desetak dana ne završi glaanje – kaže Mitrović.

Trenutnim rezultatima je, kako kaže, zadovoljan.

Izašlo je negde oko 6.000 Srba na ovim izborima, a mi smo osvojili 50 odsto tih glasova. Zahvaljujem se svim biračima koji su glasali za našu izbornu listu. Hvala i onima koji nisu glasali za nas, nemamo pravo da se ljutimo na te ljude, već treba da vidimo u čemu je njihovo nezadovoljstvo i kako i na koji način da im pomognemo da to nezadovoljstvo prevaziđu – kaže Mitrović.

Na pitanje kako komentariše to što su SNS i SPS u odnosu na prethodne izbore 2020. godine dobili oko 3.600 glasova manje, Mitrović odgovara:

-To je rezultat preraspodele unutar srpskog bloka i tu nema nikakve dileme, birači su samostalni u izboru za koga će da glasaju. Bitno je da po broju odborničkih mandata Srbi imaju jedan mandat više u odnosu na prethodne izbore, mi 8, GG Dejan Stojanović 5 i Saša Arsić 1, što je 14 mandata, a bilo ih je 13.

On još uvek ne želi da komentariše da li očekuje poziv za formiranje vlasti u Bujanovcu od neke albanske stranke.

-Dok se ne završe izbori nikakvih pregovora neće biti, jer tek po završetku izbornog procesa imaćemo tačan broj odborničkih mandata i mislim da će razgovori tek posle toga da uslede, odnosno da li će ih biti videćemo u narednom periodu – kaže Mitrović za naš portal.

Podsetimo, prema nezvaničnim i privremenim rezultatima Opštinske izborne komisije, stranke koje okupljaju Srbe u Bujanovcu mogu da zadrže sadašnjih 13 mandata u lokalnom parmanetu posle izbora održanih u nedelju, a trenutno imaju zagarantovanih 12.

Prema istom izvoru, pobednik lokalnih izbora u Bujanovcu je Front za promene (FZP) Arbera Pajazitija, Dritona Redžepija i stranke DUA sa 3.371 osvojenim glasom (19,17%) i u budućem parlamentu imaće 8 odbornika. Isti broj mandata imaće i druplasirani Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua koji je osvojio 3.083 glasa (17,53). Treća po snazi je koalicija oko SNS „Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra“ sa 2.899 glasova (16,49%) i 7 odborničkih mandata.

Srbi mogu da zadrže 13 mandata, Front za promene pobednik, sunovrat do sada najjačih albanskih stranaka

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *