Mateji iz Bujanovca nagrada na konkursu Instituta „Batut“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. jun 2024. – Mateja Veljković iz Bujanovca, učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Levosoju kod Bujanovca, osvojio je treću nagradu na konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanovic Batut, na temu „Majčino mleko je najbolja hrana“. Pored Mateje, na okružnom takmičenju Zavoda za javno zdravlje u Vranju učestvovala je i Nikolina Stojanović, učenica četvrtog razreda iste škole, koja je osvojila zahvalnicu za rad na temu „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom“.

-Literarni konkurs je trajao do oktobra prošle godine i Mateja je još tada poslao svoj rad. U februaru je dobio treću nagradu na Okružnom takmičenju Zavoda za javno zdravlje u Vranju, pa su oni prosledili rad dalje na republičko. Danas mu je, na iznenađenje svih, stigla nagrada za osvojeno treće mesto na republičkom nivou – kaže ponosno za Bujanovačke njegova majka Jelena Veljković.

Dobio je diplomu, knjigu, majicu i šolju, a trebalo bi da dobije i novčanu nagradu.

-Mateja se prijavio na nagovor učiteljice Marice Pešić, bez nje ne bismo ni znali za konkurs, tako da smo joj beskrajno zahvalni na svemu što radi – dodaje Veljkovićeva.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *