Ovako su glasali Bujanovčani na dva biračka mesta na kojima se izbori ponavljaju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. jun 2024. Na dva biračka mesta (46 i 47) u Domu kulture u Bujanovcu na kojima je Opštinska izborna komisija (OIK) poništila glasanje i očekuje se ponavljanje, pobedila je Grupa građana dr Dejana Stojanovića Mečeta. Po nezvaničnim podacima, GG je na oba mesta dobila  43,2 odsto glasova. Glasanje je, inače, poništeno zbog volšebno nestalog kontrolnog listića na biračkom mestu 47 (mala sala), a na zapisniku sa BM 46 nije bilo potpisa članova biračkog odbora. Na oba biračka mesta glasaju mahom Srbi.

     

 

Pravo glasa imalo je 1.879 građana, a glasala su 982 (52,2 odsto) i to većina za GG dr Stojanovića koja je dobila 425 glasova, (43,2 odsto). Doktorova lista je dobila većinu glasova, ispred SNS, i na drugim gradskim biralištima.

GG „Dr Dejan Stojanović Meče“: Vodimo ispred SNS u gradu

 

Šansu da popravi svoj izborni rezultat na ponovljenom glasanju vidi upravo SNS koalicija, čiji predstavnici su, kako saznajemo, već krenuli u novu predizbornu akciju obezbeđivanja novih glasova.

SNS je u nedelju na ova dva biračka mesta dobio 259 glasova, odnosno  26,3 odsto.  

Grupa građana Srpska lista Nenada Tasića Tase i Gorana Taškovića Šilje treća je po podršci koju je dobila od Bujanovčana sa ukupno 65 glasova (6,6 odsto).

Ubedljivo najmanje glasova na dva mesta u Domu kulture dobila je lista Promene sad – za naše selo, za naš grad koju predvodi Saša Arsić. Po nezvaničnim podacima, Arsić je dobio svega 14 glasova.

Povodom ponavljanja izbora on se prvi oglasio, najavljujući borbu za drugo odborničko mesto za njegovu listu, za šta im fali, kako kaže, 187 glasova.

Saša Arsić: Borićemo se za drugog odbornika na ponovljenom glasanju

Drugačiji rezultati na ponovljenom glasanju mogu da utiču i na broj odbornika iz redova GG dr Stojanovića i naprednjaka.

Po preliminarnim rezultatima iz OIK, bez ova dva biračka mesta, SNS ima ukupno 2.899 glasova (7 odbornika), doktorova GG 1.626 glasova (4 odbornika), a Arsićeva lista 597 (1 odbornik). Tasićeva i Taškovićeva lista ima 188 glasova i ne prelazi cenzus od 3 odsto.

OIK je poništila glasanje i na biračkom mestu broj 11, u selu Muhovac, naseljenom isključivo Albancima. Kako se navodi u rešenju komisije, to biračko mesto je mimo pravila zatvoreno u 14:25. Po informacijama iz albanskih stranaka, novo glasanje, ukoliko bude regularno, ne može bitno da utiče na poredak.

U narednih nekoliko sati OIK treba da odluči o svim prigovorima i definitivno će se znati gde se ponavlja glasanje i kada.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *