Iz GG dr Dejan Stojanović tvrde da je kontrolni list bio u kutiji nakon zatvaranja biračkog mesta 47

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. jun 2024. Ako je suditi po zapisniku o radu biračkog odbora na biračkom mestu broj 47 (mala sala D. kulture) u Bujanovcu, do kojeg je došao naš portal, kontrolni list bio je u glasačkoj kutiji i bio je popunjen kako treba. Kada je izborni materijal stigao u Opštinsku izbornu komisiju, međutim, utvrđeno je da kontrolnog lista nema pa je OIK po službenoj dužnosti poništila glasanje. Najviše glasova na ovom mestu dobila je Grupa građana dr Dejana Stojanovića Mečeta – 256, a sledi SNS koalicija sa 152 glasa.

Na fotografiji ispod možete videti kopiju  zapisnika na kojoj se vidi da je označeno DA i na pitanje Da li je u glasačkoj kutiji pronađen kontrolni list, kao i na pitanje Da li je kontrolni list potpisan od strane prvog birača koji je došao na biračko mesto i najmanje jednog člana biračkog odbora.

     

Zbog ovoga se pojavila sumnja da je kontrolni list poslat sa ostalim izbornim materijalom u OIK, te da je tamo volšebno nestao.

U GG dr Stojanovića  nam je u sredu potvrđeno da su podneli prigovor na rešenje kojim se poništava glasanje na BM 47.

Bujanovačke su pokušale da od predsednika izborne komisije Fejzija Bećirija saznaju nešto više o okolnostima nestanka kontrolnog lista, ali on nije odgovarao na pozive i poruke.

Bećirija smo hteli da pitamo i zašto na sajtu Republičke izborne komisije (RIK) među zapisnicima u radu biračkih odbora na svih 59 biračkih mesta u opštini Bujanovac, nema jedino zapisnika sa biračkog mesta broj 47.

Nepotvrđene navode pojedinih članova biračkog odbora da je kontrolni list sa ostalim materijalom poslat u OIK pokušali smo da proverimo kod predsednika biračkog odbora Rešata Ramadanija, ali s njim nismo uspeli da stupimo u kontakt.

Inače, biračko mesto broj 47 nije jedino na kojem je pobedila GG dr Stojanovića, a izborna komisija potom poništila glasanje. Takva situacija je i na bm 46, takođe u Domu kulture, o čemu su Bujanovačke pisale.

Ovako su glasali Bujanovčani na dva biračka mesta na kojima se izbori ponavljaju

Gde će se glasanje ponavljati izborna komisija treba da donese konačnu odluku danas posle razmatranja prigovora. 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *