Završni ispiti za osmake pomereni zbog Kurban Bajrama

Bujanovac, 13. jun 2024. Polaganje završnih ispita za učenike osmog razreda pomera se za jedan dan i ispiti će biti održani 18, 19. i 20. juna, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Na osnovu zaključka Vlade Srbije da 17. jun 2024. godine, kao drugi dan Kurban Bajrama, bude neradan dan za pripadnike islamske veroispovesti, Ministarstvo prosvete obavestilo je sve škole o pomeranju datuma za održavanje završnog ispita.

Završni ispiti za osmake: Više slobodnih mesta nego maturanata

„U skladu sa zaključkom Vlade Srbije obaveštavamo učenike koji ove godine polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja da će prvi dan polaganja biti u utorak, 18. juna. To znači da će učenici u utorak, 18. juna polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike polagati u sredu, 19. juna, a test iz izabranog predmeta u četvrtak, 20. juna 2024. godine“, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poručila je učenicima da je pred njima još jedan dan, koji, ukoliko je potrebno, mogu da iskoriste i za eventualnu dodatnu pripremu za završni ispit.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni u subotu 22. juna. Učenici i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor koji je moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem. Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna 2024. godine, a raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula 2024. godine, dodaje Ministarstvo prosvete u saopštenju.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *