Raspad sistema: Opštinari i radnici javnih ustanova i dalje bez plata

Piše: N.  Stevanović

Bujanovac, 17. jun 2024. – Radnici Opštinske uprave u Bujanovcu i još četiri javne ustanove, njih više od 200, još uvek nisu primili plate za maj, jer je opštinska kasa prazna. Da plata nema ni za radnike u javnom sektoru još jedno je „postignuće“ vlasti Nagipa Arifija i njegovih koalicinih partnera Šaipa Kamberija (PDD) i Šćiprima Muslijua (PDP) – odlazeće ako bude po volji građana iskazanoj na izborima.

Bujanovačke su pre desetak dana najavile da plata neće biti bar do kraja meseca, kada se očekuje redovan transfer sa republičkog nivoa. Prethodni transfer je potrošen pred izbore na „gašenje požara“ među studentima i radnicima vrtića „Naša radost“, odnosno za zakasnelu jednokratnu pomoć i plate.

Rasulo posle izbora: U budžetu nema za plate radnika Opštinske uprave i javnih ustanova

Koliko je aktuelna vlast dobro i realno isplanirala budžet od 2 milijarde dinara, upravo pokazuje to što nema para za plate zaposlenih u javnom sektoru, što se u normalnim okolnostima ne dešava.

Ipak, normalne okolnosti u opštini Bujanovac su za prethodne četiri godine bile nenormalna pojava, najbolje znaju građani, ili radnici totalno rashodovanih JP „Komunalac“ i gradske Apoteke.

Gore spomenuto „gašenje požara“ parama pred izbore već je nekako i pošlo za rukom vlasti, ali vatru na gradskoj deponiji nisu uspeli da ugase četiri godine. I dalje gori i truje građane.

Ponovo vatra i dim sa deponije

Za gašenje tog požara, kad već u trustu mozgova u vlasti i Komulcu nema nuklearnih fizičara da pripomognu i smisle kako da ga spreče, dobro bi došla voda, ali je nema. To najbolje znaju po bujanovačkim selima.

Bez vode više bujanovačkih sela u kojima žive Srbi

Kako su radili za svog poslednjeg vakta dobro su i prošli na izborima.

Nagipu i Šaipu građani poslali jasnu izbornu poruku: Sedi, nedovoljan 1!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *