Sex i grad dr Arifija (Video)

Piše: N. Stevanović

 

Bujanovac, 17. april 2024. (foto Arifi FB) – Dok se predsednik opštine Bujanovac dr Nagip Arifi u dalekom Njujorku i rukama i nogama kao bori za „albansku stvar“ i češlja za visoku politiku, selo mu gori. Bujanovac zapravo ulazi u terminalnu fazu raspadanja, što Arifi ne bi mogao da spreči, dapače, no red je da izbliza gleda rezultate, ustvari posledice, svog četvrtog predsedničkog mandata. Video bi da se zakazuju protesti protiv trovanja sa deponije, štrajkovi zbog neisplaćenih plata, da vaskoliki narod čeka na uplate iz Opštine, dok se od kerova sad beži po sred ulica, jer su trotoari neprohodni zbog smeća.

Da je dr Arifi u svom kabinetu, u svojoj srasloj fotelji ništa od ovoga ne bi sprečio, ali bi bar mogao da zabranjuje Bujanovačkim da postoje. Jer, trovanje građana dimom sa deponije, posle hitre i žustre reakcije Štaba za vanredne situacije sa njim, Arifijem, kao komandantom na čelu, privremeno je zaustavila kiša, ne Komunalac.

Javno preduzeće ima svoje probleme. Ima Ruždija Halilija, predsednika Privremenog organa, koji privremeno vodi i spašava Komunalac već više od 10 godina, po ideji dr Arifija. Halili je doktorova desna ruka za kanalizaciona pitanja i već četiri godine šojićevski vuče ovo preduzeće, vuče i dovukao ga je dotle da radnici u aprilu mole za januarsku platu, a završni računi pokazuju dubiozu od 2 miliona evra.

Radnici Komunalca najavljuju štrajk i protest ispred zgrade Opštine Bujanovac

Stručnjak za rad i kanalizacione odnose Halili sigurno je izvestio komandanta u Njujorku da je požar na deponiji ugasila kiša i da nema šta da brine, sve dok pada. Za protest, zakazan za sutra, građane ionako sakuplja Slavoljub Ristić.

Još jedan protest zbog deponije u četvrtak u Bujanovcu

„Odakle da padnu plate za radnike Ruždo“, kao da se pita komandant, dok načešljan za visoku politiku pozira na East 43rd Street na Menhetnu, tamo gde se odigrava gro radnje serije „Sex i grad“, a u pauzi  sopstvenih unutrašnjih diplomatskih napora na temu „da li se kaže Irak ili Iran, majku mu“.

Slične dvojbe u prvoj glavi Bujanovca nema kada je u pitanju diskriminacija Albanaca od strane države Srbije predvođene naprednjacima, istim onima sa kojima se Arifi 2020. godine dogovorio da pravi vlast u Bujanovcu, pre nego što je pala berba ušiju u Tirani.

Od izvlačenja ušiju Arifiju se napuniše usta diskriminacijom – više diskriminacije više letova za Ameriku, evo već treći, četvrti put – „šta mi teško“.

„Gospodine Arifi, kad ste prvi put primetili da ste Albanac?“, pitaćemo ga kad se vrati.

 

Ljubiteljima njegovog lika i dela posvetio je i fotografiju sa Druge avenije. Dok puca Menhetn iza njega pragmatičnog kakav jeste, kao da se misli: E da mi je jedna ovakva da je rekonstruišem ugradno, *beš visoku politiku.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *