Pajaziti kao izborni pobednik pozvao ostale albanske lidere na razgovore o vlasti

Bujanovac, 18. jun 2024.- Arber Pajaziti, jedan od lidera Fronta za promene, koalicije koja je osvojila najviše glasova u Bujanovcu na izborima 2. juna, zvanično je pozvao predstavnike ostale tri liste koje okupljaju Albance na razgovore o formiranju vlasti.

On je o tome preko društvenih mreža obavestio građane, gde napominje da to radi kao izborni pobednik.

“Pozvali smo albanske subjekte da što pre formiraju institucije, na osnovu volje naroda”, poručuje Pajaziti.

“Na osnovu rezultata lokalnih izbora, a posebno na poverenju građana po kome smo prva politička snaga na području opštine Bujanovac, pozvali smo predstavnike političkih subjekata na preliminarne rasprave kako bi se videle mogućnost saradnje u izgradnji institucija nove lokalne samouprave.

Kao pobednici ovih izbora smatramo da nemamo vremena za gubljenje u stvaranju struktura opšinskog rukovodstva,  za dobrobit svih građana.

Kako je objavio, preostale tri albanske liste poziva na odvojene sastanke od srede do petka.

Front za promene osvojio je najviše glasova na izborima 2. juna, a za petama mu je Pokret za demokratski progres. Obe stranke za sada imaju po 8 mandata, Demokratska partija 6 a Partija za demokratsko delovanje 5.

Pre izbora, tri stranke koje okupljaju Albance su, bez Fronta za promene, dogovorile postizbornu koaliciju, ali nemaju većinu u parlamentu sa 41 mestom.

U petak se ponavljaju izbori na BM- u Domu kulture u Bujanovcu i u Žbevcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *