Bujanovačke pozivaju građane da nam javljaju o stanju vodosnabdevanja u svojim sredinama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. jun 2024. Meštani bujanovačkih sela ponovo preživljavaju agoniju bez vode na paklenim vrućinama. Po informacijama koje smo ranije dobili, bez kapi vode ili tokom većeg dela dana su Ljiljančani, Božinjevčani, Rakovčani, meštani kleničkog kraja, Oslara.

Vode nema ni na višim spratovima stambenih zgrada u Bujanovcu. Navodno, u sredu je nije bilo ni u delu Velikog Trnovca.

Bujanovačke pozivaju čitaoce da nam jave kakva je situacija sa vodosnabdevanjem u mestima u kojima žive. Najbolje je da to učinite klikom OVDE.

Bez vode više bujanovačkih sela u kojima žive Srbi

Iz rukovodstva Javnog preduzeća Komunalac, na čelu sa Ruždijem Halilijem, još uvek se ne oglašavaju po ovom pitanju. Direktor već duže vreme odbija svaku komunikaciju sa novinarima Bujanovačkih, ignorišući tako zapravo građane koji imaju sva prava da znaju zašto su ponovo bez vode koja im se uredno svakog meseca fakturiše.

Stanovništvo bujanovačke opštine godinama se suočava sa nestašicama  tokom leta. Bilo je i protesta ispred Opštine, ali uprkos obećanjima predsednika opštine Nagipa Arifija do danas se ništa nije promenilo.

Višednevne vrućine od 35 stepeni Bujanovčani i stanovnici okolnih sela  preživljavaju ne samo bez dovoljno vode, već i uz otrovni dim sa gradske deponije, na kojoj bukti požar od nedelje. Po poslednjim informacijama sa lica mesta požar još uvek nije potpuno ugašen niti se na tome radi.

Štab za vanredne situacije: Gasimo požar na deponiji, juče nije moglo zbog praznika

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *