Opština: Popravka ulica i puteva kreće od 1. jula

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. jun 2024. Sanacija, odnosno krpljenje rupa na ulicama i putevima u opštini Bujanovac, ne samo u ulicama Bora Stanković i Branko Radičević, počeće 1. jula, rekla je našem portalu načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović.

Bujanovačke su ranije danas pisale o nezadovoljstvu i zahtevima građana da se pomenute dve ulice u gradu što pre poprave jer, kako kažu, mesecima unazad su razrovane što prouzrokuje oštećenja na vozilima.

Ove ulice u Bujanovcu kao da su u ratnoj zoni, građani mole za pomoć

Pitanje smo zvanično uputili načelnici Odeljenja za investicije i razvoj Fazili Azemović i ona nam je odgovorila sledeće:

„Odeljenje za investicije i razvoj je od Službe Javnih nabavki dobilo je ugovore za: Krpljenje udarnih rupa i Letnje održavanje saobraćajnica. Za realizaciju oba ugovora, do 01.07.2024. godine vrši se evidencija oštećenja kolovoza, kako bi radovi kad krenu išli kontinuirano. Takođe, izdate su Saglasnosti za sečenje asvalta za potrebe realizacije različitih priključaka objekata, tamo gde je bilo opravdano“, navela je Azemovićeva u svom odgovoru.

Izdavanje saglasnosti se, kako kaže, obustavlja 1. jula i krenuće radovi na sanaciji.

„Tamo gde se radi o krpljenju udarnih rupa, popunjavanjem istih po proceduri, bez dodatnih radova, realizovaće se prvi ugovor koji se obračunava po toni ugrađenog asfalta. Tamo gde je osim krpljenja, potrebno odradit iskop materijala, i zamenu posteljice, nivelaciju šahti,poklopaca, postavljanje elastičnih ograda – bankina, realizovaće se ugovor Letnje održavanje saobraćajnica“, objašnjava Azemovićeva.

Pripreme se rade, dodaje, evidencijom na terenu, evidencijom svih prispelih dopisa i zahteva kako mesnih zajednica, tako i građana.

„Za lokalne puteve bez asfaltnog zastora, predviđen je Ugovor – Rad mehanizacije na sanaciji lokalnih puteva, u kome su sadržani: Iskopi, izrada kanala, propusta i nasipanje tucanika na kritičnim mestima sa razastiranjem i valjanjem“, dodaje u odgovoru.

Naglašava da su svi ugovori u fazi pripreme i njihova realizacija kreće 1. jula, kao i da su investicije koje se tiču ulica Bora Stanković i Branko Radičevićveć ušle u Program održavanja.




One thought on “Opština: Popravka ulica i puteva kreće od 1. jula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *