Sutra se ponovo glasa u Domu kulture i Žbevcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. jun 2024. Bujanovčani koji glasaju na biračkom mestu 47 (mala sala Doma kulture) sutra ponovo idu na lokalne izbore, kao i meštani sela Žbevac na njihovom biralištu 33. Ponovljeno glasanje posebno je važno za srpske liste, jer na ovim  biralištima glasaju uglavnom Srbi, a rezultati će dati konačan odgovor na pitanje o raspodeli odborničkih mandata.

Pravo glasa ima ukupno 1.503 glasača, 1.001 u Domu kulture i 502 u Žbevcu.

Grupa građana dr Stojanovića dobila je 2. juna najviše glasova na biračkom mestu 47 – 256 od 550 koliko je bilo u glasačkoj kutiji, dok je u Žbevcu pobedila koalicija oko SNS koja je dobila podršku 127 od 252 žitelja ovog sela koji su izašli na izbore.

Bujanovačke su već pisale da je izborna komisija poništila izbore u maloj sali u Domu kulture zato što se ispostavilo da nema kontrolnog lista, dok su razlog za poništavanje u Žbevcu bile nepravilnosti na kontrolnom listu.

OIK: Izbori se ponavljaju na dva mesta u Bujanovcu, u Žbevcu, ali ne i u Končulju

Izbori su već ponovljeni na biračkom mestu 46 – takođe u bujanovačkom Domu kulture, i selu Muhovac.

Ispod možete videti rezultate sa 57 od 59 biračkih mesta.. Kako će biti raspodeljeno 41 odborničko mesto u lokalnoj skupštini i koliko će mandata dobiti srpske liste biće konačno poznato posle sutrašnjeg glasanja.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *