Biciklizam je u modi: Osnovci organizuju „Bujanovački krug“

Bujanovac, 21. jun 2024. – Osnovne škole „Branko Radičević“ i „Naim Frašeri“ iz Bujaovca, u saradnji sa Grupom 484, pozivaju sve ljubitelje vožnje bickla na završnu aktivnost projekta „Biciklizam je u modi“ koju organizuju u utorak, 25.juna. Okupljanje i start je od 18 časova na gradskom trgu u Bujanovcu, a rutu kojoj će građani voziti bicikl nazvali su „Bujanovački krug“.

„Naša želja je da tog dana promovišemo drugarstvo, zdrave stilove života, važnost kvaliteta vazduha koji udišemo. Ovom akcijom želimo da ukažemo da vožnja bicikle pomaže očuvanju mentalnog zravlja, očuvanju zdrave životne sredine, da ne košta, a doprinosi, i da bi bilo lepo da Bujanovac ima biciklističku stazu“, poručuju organizatori.

Okupljanje svih zainteresovanih biciklista na graskom trgu je u 18 časova, a od 18 i 15 kreće vožnja rutom Bujanovački krug, koja će trajati do 19 sati.

„Dođite svojim biciklama, po mogućnosti obucite žute prsluke, pozovite roditelje, komšije, prijatelje, i zajedno krenimo u osvajanju rute Bujanovački krug. Pozivamo vas da nam se pridružite, i obećavamo jedno lepo, zdravo i prijatno popodne“, dodaju organizatori.

„Biciklizam je u modi“ je, kako navode, niz aktivnosti koje realizuju osnovne škole „Branko Radičević“ i „Naim Frašeri“ u okviru projekta “Naš grad, naše škole”, koji sprovodi Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medvedja i Grupa 484, uz podršku Pestaloci dečje fondacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *