Još jedan doprinos družine bahatih na vlasti urušavanju Bujanovca

Bujanovac, 26. jun 2024. – Možda smo dosadili i bogu i narodu pisanjem o smeću u Bujanovcu, ali radićemo to sve dok se ovaj problem ne reši, odnosno dok se javne službe ne dovedu u red, ali i građani, naše komšije, ne promene neke svoje navike. Na stranu to što je družina bahatih nesposobnjakovića na vlasti toliko devastirala grad u svakom smislu, da bi nam sada i, daleko bilo, nuklearna katastrofa došla kao melem na ranu. Ili, u prevodu, neka se javi bilo koja osoba iz vlasti koja bi dozvolila da mu ovako izgleda dvorište? Naravno da ne bi, zato što im je stalo samo do samih sebe, da ne upotrebimo neku grublju reč, a za javni interes i dobro ih zabole neka stvar.

Slika koju vidite nastala je ovog jutra oko 8:30 sati u glavnoj bujanovačkoj ulici. I ne predstavlja nikakvu ekskluzivu jer smo svedoci ovakvog prizora svake srede, a to je dan kada ovom rutom prolaze komunalci i sakupljaju smeće. Da budemo precizni, ljdi koji ovde žive smeće iznesu još u utorak, a muka je u tome što nema nikakvog pravila u satnici prolaska kamiona smećara.

Nekad se smeće pokupi u 6 ujutru, nekad oko 9, a vrlo često bude tu do podneva i duže.

Bujanovac, grad-deponija: Arifi i njegova družina nesposobnih štetočina (Video)

Opet, s druge strane, žitelji okolnih mahala uporno odbijaju da svoje đubre stavljaju u kante koje bi izneli sredom na ulicu, već samo pobacaju svoj otpad da tu smrdi i da ga psi raznose.

Zbog toga su trotoari ovde uvek štrokavi, prepuni fleka i masnoće da je gadno proći njima pa pešaci radije biraju suprotnu stranu.

I ako građani odbijaju da izdvoje nekoliko hiljada dinara za kantu pred kućom, pitanje je zašto se to ne uradi od opštinskog novca?!

Jer, sa najviše 50-60 hiljada dinara ovaj problem se rešava u glavnoj ulici koja je ogledalo svakog grada. Samo što je naše ogledalo iskrivljeno.

Zato, pitanje za sve političare i stranke koje su ušle u parlament, bez obzira ko će napraviti većinu, jer se u kampanji malo ko bavio gradskom čistoćom: Ljudi, ima li neko od vas nameru da ovo rešava?




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *