Bujanovac, grad-deponija: Arifi i njegova družina nesposobnih štetočina (Video)

Bujanovac, 25. jun 2024. – Ako je bilo neke koristi od nevremena koje je sinoć pogodilo Bujanovac i okolinu, onda je to što je kiša bar donekle sprala štroku i kugu sa gradskih ulica. Koliko nam je grad prljav najbolje se videlo kada je jak vetar najavio nevreme, podigavši sa tla prašinu i ostalu prljavštinu.

Da li će iko ikada odgovarati zbog toga što živimo u leglu potencijalne zaraze i bolesti, kao za smo zamorčad gospodina Arifija, kao prvog čoveka vlasti, i njegove klike nesposobnih štetočina? Niko ovde ni za šta nije nadležan, ni odgovoran, pa umesto da se makar zacrveni od stida, dotični Nagip kuje planove da zadrži bar neku fotelju kao da mu je deo tela prirastao za izvesni deo tela.

Pisali smo da je gospođa Azemović, koja se predstavlja i kao načelnica nekakvog samozvanog odseka za investicije i razvoj, najavila uklanjanje divljih deponija, ali kada će se to destiti nismo dobili odgovore na pitanja poslata joj mejlom. Na drugi način predmetna Fazila ne komunicira sa našom redakcijom jer, jel’te, šta mi mislimo da ona samo sedi i ne radi ništa te ima vreme da se bavi dokonim novinarima.

Javi Bujanovačkim: Opština sledeće nedelje kreće sa uklanjanjem divljih deponija

Ipak, Bujanovac poslednjih dana deluje kao mesto iz najgorih horor filmova sa smećem na sve strane, bukvalno u svakom delu grada.

Ne postoji ulica koja nema svoju mini deponiju, a apokaliptična atmosfera upotpunjena je dimom i smradom sa deponije.

Jednu od takvih deponija uslikao je naš čitalac i poslao nam fotografije preko aplikacije Javi Bujanovačkim.

Radi se o glavnoj ulici, u blizini ugla sa Kralja Milutina. Čitalac kaže, a u to su se uverili i naši novinari, da gomile stoje tu od petka.

I dok su lokalni političari zabavljeni izborima, spremajući se za razgovore o većini, dotle građanima preostaje da plaču od muke i tuge zbog života koji im nesebično pruža lokalna vlast koja pretenduje da i posle izbora ostane tu gde jeste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *