Izbori u Bujanovcu i zvanično završeni, OIK proglasio konačne rezultate

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. jun 2024. Opštinska izborna komisija (OIK) danas je usvojila ukupan izveštaj o rezultatima lokalnih izbora u Bujanovcu (dokument), čime je izborni proces u pogledu, prebrojavanja, poništavanja i ponavljanja izbora konačno završen. Po konačnim rezultatima pobednik izbora je albanski Front za promene sa 3.494 glasa (18,5 odsto) i osam odborničkih mesta, srpske liste osvojile su 13 odborničkih mandata, albanske 26, a Romi će imati 2 odbornika u novom sazivu skupštine.

Od objavljivanja konačnih rezultata OIK ima 7 dana da rešenjem dodeli odborničke mandate kandidatima po redosledu na izbornim listama, kaže Zakon o lokalnim izborima.

Posle toga će predsednik skupštine u prethodnom sazivu Enver Ramadani imati rok od 10 dana da zakaže konstitutivnu sednicu.

-Tako da se ta sednica održi najkasnije 30 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata – stoji u članu 65 pomenutog zakona.

Do konstitutivne sednice trebalo bi da bude poznat ishod svih pregovora o većini koja će voditi opštinu naredne četiri godine.

Sve o bujanovačkim izborima možete čitati OVDE.

Potvrđeno u OIK: Musliju izgubio jednog odbornika, dr Stojanović dobio (rezultati)

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *