Opština: „Brankovci“ od septembra u svojoj školi

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 2. jul 2024. „Neće biti nikakvih prepreka da đaci OŠ „Branko Radičević u Bujаnovcu krenu septembra u matičnu školu, jer je tehnički prijem u drugom navratu pozitivno rešen“, glasi odgovor načelnice opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj u Bujanovcu Fazile Azemović na pitanje našeg portala.

-Tehnički prijem objekta i parternog uređenja je urađen. Komisija za tehnički prijem je radila na pregledu radova i usklađenosti istih sa projektnom dokumentacijom i vršila pregled u dva navrata. Konstatovane primedbe je izvođač radova otklonio u predviđenom roku i dobijena je preporuka da se Upotrebna dozvola može izdati – navela je Azemovićeva u pisanom odgovoru Bujanovačkim.

Upotrebna dozvola za OŠ „B. Radičević“: U Opštini muk

Ona nam je poslala i izvod odgovora od strane Ministarstva za upravljanje javnim ulaganjima, koji je Odeljenje za investicije i razvoj dobilo 28. juna, a koji glasi:

„S obzirom na izvor finansiranja i ograničena finansijska sredstva radovi su morali da se podele u dve faze, što je i dovelo do toga da celokupan proces izvođenja radova traje više od 2,5 godine. Dakle, nije postojao način da se deo objekta privede nameni nakon prve faze radova pošto nismo mogli da ishodujemo upotrebnu dozvolu, s obzirom da je izrađen celovit projekat odnosno tehnička dokumentacija za ceo objekat. Tehnički pregled objekta može da se radi samo za celovit objekat ili za delove objekta koji u skladu sa tehničkom dokumentacijom predstavljaju tehničko-tehnološke celine i mogu se kao takvi samostalno koristiti“.

U drugoj fazi radova se trenutno, dodaje, izvode radovi na energetskoj sanaciji kompletnog objekta, radovi na fiskulturnoj sali sa pripadajućim prostorijama- svlačionicama i toaletima, kao i radovi na spoljnom uređenju.

„Radovi druge faze su u završnoj fazi. Ukazujemo da je do prolongiranja druge faze radova došlo usled izjavljivanja zahteva na zaštitu prava na odluku o dodeli ugovora. Naime, ponude za javnu nabavku otvorene su krajem novembra 2022. godine, a ugovor je potpisan tek krajem maja 2023. godine“, dodaje se u odgovoru.

Na pitanje da li će se učenici septembra konačno vratiti u matičnu školu; Azemovićeva odgovara:

-Stav Opštine Bujanovac je da neće biti nikakvih prepreka da đaci krenu septembra u matičnu školu, samim tim što je tehnički prijem u drugom navratu pozitivno rešen, s tim što će konačni obračun radova biti deo rešavanja između Finansijera (Ministarstva) i Izvođača radova. Od strane Ministarstva postoje uveravanja da će se i to ubrzo rešiti.




2 thoughts on “Opština: „Brankovci“ od septembra u svojoj školi

  1. Vanja

    Bravo konačno da odahnemo sve nam je tu u blizini, veliko hvala svima posebno kordinacionom telu i mom Neši Tužnom Mitroviću.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *